bemyself8
Duit duit dimana kau duit Knp kau tak jatuh dari langit hidup ini mmg perit Kalau kau hamba wang ringgit Duit nak cari duit Knp kau tak tumbuh dari bwh parit Ku tersepit ku dihimpit Masyarakat hipokrit Lirik lagu-ringgit monoloque #liriklagu #ringgit #ringgitmalaysia #monoloque #raya #20150708
monoloque - raya - 20150708 - ringgitmalaysia - ringgit - liriklagu -
tyson_vernandesh - iezayong97 - mh.fyzal - sherry.perez.m -
instagram
missyhuey
It's always better back in the days. #Malaysia #coin #1971 #onedollar #ringgit #chunky #collection #antique #old
antique - old - ringgit - 1971 - malaysia - chunky - collection - coin - onedollar -
woozan - haikalazuar - thejpickens - paulterrie -
instagram
nisaahmadd
#rupiah #ringgit
ringgit - rupiah -
shuman_grosir - pam.budi040 - hadijah_assegaff - nisaahmadd -
instagram
emojohn1212
Donate RM30 to support children daily life... #donate #unicef #thirty #ringgit #valuable #happy #support #children #daily #life
life - thirty - unicef - ringgit - support - valuable - daily - donate - children - happy -
vivian__0401 - rodiusop - xiiaodu95 - pavitrakj -
instagram
desti_wulan_olshop
#Ringgit
ringgit -
widiharyati24 - caeciliaherlina_prastiwi - dwi_sumaryanto - yenilestari135 -
instagram
eekitsmatt
In 3 days, I'm finally flying on a #jetplane again after 2.5 years 😃 #excited as it will be my #firsttime ever to #japan 🍣🍱🍙🍲🍥 #japanese #yen #currency #malaysian #ringgit #sucks #vscocam
firsttime - jetplane - yen - ringgit - malaysian - japanese - currency - sucks - japan - vscocam - excited -
pyee80 : @eekitsmatt don't forget my souvenir 😛. Have a safe trip and flight😃
sammykoh : hahaha!where you going ?? clarissa also going
eekitsmatt : @pyee80 haha i try to find..maybe only can get snacks
eekitsmatt : @sammykoh osaka...and kyoto i think haha...so many ppl gg japan
jessieseow : 够用吗?哈哈哈
eekitsmatt : @jessieseow nope...u know how much is this? lol
klxw : Enjoy yourself! Japan is amazing!!!
eekitsmatt : @klxw haha thanks! hope to make the most of it XD
broker_exness - zaiway - juanhong95 - jasminesoo566 -
instagram
kakavun
#malaysia#shit#coruption#bolehland#curency#ringgit#myr#malaysia1news#najib#kartunmalaysia#doodlemalaysia#tahunmelawatmalaysia2014
doodlemalaysia - bolehland - ringgit - kartunmalaysia - myr - malaysia - malaysia1news - curency - tahunmelawatmalaysia2014 - coruption - shit - najib -
raequer : No value
iamlillian - p3g - coryna_yee - nicnghh -
instagram
feisty_fshahim
#vscocam More reasons to buy #Malaysian #ringgit. I already predicted this on #January. #faisal #travel #newyorkcity #Malaysia #KualaLumpur #business #Bangladesh #Asia #money #finance
newyorkcity - business - kualalumpur - january - travel - malaysian - finance - asia - malaysia - faisal - money - ringgit - vscocam - bangladesh -
cocinemosd - pinksharkmarketing - norahqbevita - madam.arti2015 -
instagram
zueeny
#Ringgit #Jatuh #Lagi.....uwaaaa... Beli Ringgit Jatuh Emas Akan Naik Lg... Jom Kita Tgk leh Untong X simpan Segram sebulan...♥♥♥♥ 💰BOLEH UNTUNG KE KALAU SAVING 1GRAM 1BULAN - Jom lihat 😉 12 bulan ada 12 gram 😊 Di darabkan dgn 5 tahun sblm tahun 2020 yg dijangkakan harga emas rm500 1gram... Bermakna kita ada 60gram... Jadi 60g X RM500 = RM30,000 Rm30K ini saving yg kita ada kalau kita maintain 1gram 1 bulan selama 5 tahun. Agak2 boleh tak kalau kita SAVING duit dlm masa 5 tahun RM30K? Ini sya kira margin 5gram sebulan pulak kita SAVING.. 1 bulan 5gram .. 12 bulan 60gram 5 tahun 300gram Didarabkan dgn RM 500 300gram x RM500 = RM 150,000 Lepas duit KWSP .. kalau jd suri rumah pun dh mcm ada KWSP plk!! #PowergoldwithRosmaZuraini #Program1gram1bulan1family #SimpananMasaDepan #SemogaDiRahmatiAllah #JomSimpanEmas
powergoldwithrosmazuraini - semogadirahmatiallah - jatuh - ringgit - simpananmasadepan - jomsimpanemas - program1gram1bulan1family - lagi -
juliana_malique : salam tolong check dm ya :)
ahboyy23 - ryn.dilla - adieaircrew - mawarsyurga97 -
instagram
official_msj
collection RM2. #hobby#ringgit#collection
hobby - collection - ringgit -
mohdjasrani : Pm king.ade lg x @official_msj
official_msj : @mohdjasrani king ni duit lama sje collect king hehehe
ifanfamy - alifakob - akmad_husin - husainikucai -
instagram
instasejarah
Wang kertas 1 ringgit, 1970-an. #sejarah #teknologi #history #fakta #info #instagram #sejarahdunia #peradaban #ketamadunan #asia #eropah #amerika #afrika #melayu #malaysia #belajarsejarah #follow #followme #world #trivia #facts #love #chocolate #indonesia #funfacts #wang #kertas #ringgit
amerika - love - instagram - sejarahdunia - malaysia - eropah - sejarah - facts - follow - chocolate - ketamadunan - wang - info - fakta - world - peradaban - ringgit - indonesia - asia - belajarsejarah - funfacts - history - kertas - afrika - trivia - followme - teknologi - melayu -
iamqayyum : Aku ada duit ni dulu. Masa kecik adik aku yg darjah 2 pegi beli jajan pakai duit ni. Punah... 😂😂😭😭
hakimizamri : aku ada lgi skrg
joranku_ceracak_seribu : @hakimizamri sembang
sahariizati - syekeensz88 - bemyself8 - everydaisyday -
instagram
rabbyaaziz
Kenapa kau tak jatuh dari langit... #ringgit #janganjadihambawangringgit #deeplyrics
ringgit - deeplyrics - janganjadihambawangringgit -
eizza.ibrahim - marianaveen85 -
instagram
derimarret
Wanna jump?? Tanjung Ringgit, Lombok Island, Indonesia. Jan 2015. #feet #cliff #sea #beach #cape #island #jump #reef #ringgit #lombok #indonesia #outdoor #adventure #adventures #nature #natures #instanusantara #travel #traveler #traveling #TanjungRinggit #PulauLombok #JalanJalan #LompatJurang @alamnusantaraindah
outdoor - instanusantara - reef - nature - natures - feet - traveling - sea - cape - traveler - jalanjalan - cliff - jump - ringgit - travel - indonesia - adventures - lompatjurang - island - tanjungringgit - lombok - beach - pulaulombok - adventure -
dragosnetwork - iyoskusuma - aris_wowor - fishtankservices -
instagram
malaysiandigest
The ringgit is currently the worst performing currency in Asia – with almost 5 per cent loss against the US dollar. Read more "Ringgit Depreciation Is Not All Gloom And Doom: Experts Discuss The Benefits" via www.malaysiandigest.com or http://ow.ly/Pgb9N #ringgit #education #government #students #financial #economic #exchangerate #investment #currency #employment #business #GST #FDI #MIER #1MDB #Malaysia
financial - business - government - students - currency - economic - education - employment - investment - gst - malaysia - fdi - ringgit - exchangerate - mier - 1mdb -
samelyg : i would love to work with you.
hazrul_azman - lifestylingit_by_linn - ragu_navigator - thehiphaus -
instagram
fathimah_yanti
#hahaha #like #money #ringgit #won #dollar#dinar #yuan#instamoney #good #luck
good - like - instamoney - money - hahaha - dollar - dinar - won - ringgit - yuan - luck -
vasim_memon12 - fathimah_yanti - detami.apriliyanti - rrickymmartin -
instagram
ryan_tyx
Thanks to our dearest Jib Jib! Seriously, when can we put an end to the 1MDB Saga! #ringgit #najibsucks #1mdb #jitteryringgit
ringgit - 1mdb - najibsucks - jitteryringgit -
funnyizzzzz : 😊
ezyp3pp3r -
instagram
sholihi
Matawang #ringgit #photoshop #graphics #printdesign by @nyummie2 #malaysia #pahang #kuantan #raub
photoshop - ringgit - malaysia - raub - graphics - pahang - printdesign - kuantan -
eila_aboy : So adorable
creative.canary - rohimi19 - iserviceslb - powerbank_empire -
instagram
maykiat
各国与马来西亚油价差别-马币/1公升 Petrol price for few country compare to Malaysia-Ringgit per liter #马来西亚 #油价 #天价 #价位 #汇率 #公升 #国家 #马币 #排行榜 #油 #车油 #车 #国际 #malaysia #petrol #price #list #currency #liter #ringgit #country #international #car #omg
公升 - 国家 - omg - 马币 - petrol - 车油 - 马来西亚 - 天价 - 汇率 - malaysia - liter - 油价 - car - currency - ringgit - 价位 - 车 - list - 国际 - 排行榜 - country - 油 - international - price -
pntywtr : 👀
ronnie2515 - camfulks - pntywtr - jetsenlee -
instagram
oke.asih
#uang#money#$SG#ringgit#malay#uang#taiwan#bingung#mau#jajan#gk#bisa#pusing#justforshare#lol
mau - jajan - ringgit - pusing - malay - lol - money - bingung - taiwan - bisa - gk - justforshare - uang -
vi2_mk : Bisa x bagi wkwkw
vi2_mk : @oke.asih
oke.asih : Boleh mau sini hahaha
sabczyk - vi2_mk - vanco.point -
instagram
rosesolidgold
Sekian lama tak tengok #berita #tv3, ari ni terbukak hati nk tgk. Tup tup apa yang keluar? Ce teka... #Haisssh "nilai #ringgit #jatuh pada paras terendah 3.80/usd semenjak krisis ekonomi 1998" Apa lagi cari #kalkulator kira2 bujet belanja. Cut down yang tak perlu utk #saving #gold la. #Budget budget juga, #Save save juga, Tp jangan #berkira duit bab nak balik #kampung jumpa family dan suku sakat. #Selamathariraya Powergold 1gm1bulan
saving - berkira - gold - jatuh - ringgit - haisssh - budget - tv3 - selamathariraya - berita - kalkulator - save - kampung -
ishy77 - skycharlott - mrs.eka_moment_infinity - merlinmoonsingapore1 -
instagram
jshr89
The lowest it has been since I arrived here in London 3 years ago - bloody hell #myr #currency #pound #britain #malaysian #ringgit
currency - britain - pound - ringgit - myr - malaysian -
jshr89 : I'm loving this. 😋 ££££££
jainikiasu : Moi pondo pokibirid panamai tusi
gireshsachdev : Painful times but fingers crossed hopefully it will recover soon @jshr89
nevemakeover : @jshr89 pindah kk laaaa 😄
jshr89 : 😁😁 naaaaaaaaaaaantilah @nevemakeover
jerryfabregas : mygodddddddddd.....lama2 jadi indonesia la malaysia ni...damn
vanessagabu : Last time brapa the currency?
joggerpants_terbaik : Inflation ondaway
essie.alex - lenyambrose - adelyne.s.j.en - akuzulmohamed -
instagram
azilah_bachok
#Repost @malaysia1news with @repostapp. ・・・ RINGIT MALAYSIA JATUH CECAH RM3.80😞. Ringgit Malaysia jatuh mencecah paras 3.80 berbanding dolar AS, pagi ini – paras yang di pernah diikat untuk satu dolar Amerika pada September 1998. Waktu itu, Ringgit diikat ketika Asia Tenggara mengalami krisis kewangan, bagi memastikan tiada lagi kejatuhan nilai ringgit namun pada 2005 kaedah itu diberhentikan. Pada jam 9.01 pagi Isnin, nilai matawang merundum sehingga 0.8 peratus dan dinyatakan berada pada 3.8040/8080 berbanding 3.7760/7790 pada Jumaat. Ringgit didagangkan lebih rendah dengan matawang utama yang lain kecuali euro. #1News #malaysia1news #ringgit #dollar #jatuh #euro
1news - malaysia1news - jatuh - ringgit - euro - dollar - repost -
euro_stanced - broker_exness - mik8990 - mrs.eka_moment_infinity -
instagram
entrepreneur.my
#TERKINI info dari #AstroAwani harini, #ringgit jatuh ke paras terendah, apa yang best bisnes #ecurrency ni adalah income yang berbentuk dalam #USD, bila #USDollar convert ke #RM memang tinggi rate dia, time2 macam ni juga boleh ambil peluang buat #duitraya, kalau untung 100usd dah dapat RM370, banyak tuhh 👍👍👍
usd - ecurrency - ringgit - terkini - duitraya - astroawani - rm - usdollar -
bar_world : Nice pic!
hazrulfahmi86 - asyrafrusni - zai4sfff - increase_ig_subs -
instagram
mirafauzixx
#Repost @nstonline with @repostapp. ・・・ The ringgit breached the 3.80 level against the US dollar this morning – the level at which it was pegged against the greenback in September 1998. The peg, introduced during the East Asia financial crisis to arrest a slide in the currency, was scrapped in 2005. At 9.01 am, the local currency was quoted at 3.8040/8080 against 3.7760/7790 on Friday. Read more: http://www.nst.com.my/node/90993 #nst170 #ringgit #currency #usd #financial #money
currency - usd - financial - money - ringgit - repost - nst170 -
bluelagoon36 : 😱
edreenlee : 😳
edreenlee - azryjamlus85 - adambestari1 - izwan_soheimi -
instagram
encik__sederhana
...Hasil menabung wang syiling,adelaa sikett...😄 Belanjawan duit raye ↩ Kanak-kanak : RM 0.20 Kana-kanak dah besor siket : RM 0.50 #enciksederhana #sajashare #duitraya #duitsyiling #duit #wang #ringgit
duitsyiling - enciksederhana - duitraya - wang - duit - sajashare - ringgit -
sitikhadijah1991 - acaaap_ - twomax.ru - cik_otie -
instagram
nstonline
The ringgit breached the 3.80 level against the US dollar this morning – the level at which it was pegged against the greenback in September 1998. The peg, introduced during the East Asia financial crisis to arrest a slide in the currency, was scrapped in 2005. At 9.01 am, the local currency was quoted at 3.8040/8080 against 3.7760/7790 on Friday. Read more: http://www.nst.com.my/node/90993 #nst170 #ringgit #currency #usd #financial #money
currency - usd - financial - money - ringgit - nst170 -
anjanettehgovea - echieach - syiefa_syuhada - fipperhq -
instagram
dato.idasuraya
#Repost @rtm_malaysia ・・・ #Repost @malaysia1news ・・・ RINGIT MALAYSIA JATUH CECAH RM3.80😞. Ringgit Malaysia jatuh mencecah paras 3.80 berbanding dolar AS, pagi ini – paras yang di pernah diikat untuk satu dolar Amerika pada September 1998. Waktu itu, Ringgit diikat ketika Asia Tenggara mengalami krisis kewangan, bagi memastikan tiada lagi kejatuhan nilai ringgit namun pada 2005 kaedah itu diberhentikan. Pada jam 9.01 pagi Isnin, nilai matawang merundum sehingga 0.8 peratus dan dinyatakan berada pada 3.8040/8080 berbanding 3.7760/7790 pada Jumaat. Ringgit didagangkan lebih rendah dengan matawang utama yang lain kecuali euro. #1News #malaysia1news #ringgit #dollar #jatuh #euro #RTMMobile
jatuh - rtmmobile - ringgit - dollar - 1news - malaysia1news - euro - repost -
dato.idasuraya : Ahli perniagaan seperti kami yg terlibat dlm urusan perniagaan dgn luar negara...amat merasainya...harap pihak kerajaan dpt bertindak dgn segera sprtmana zaman Tun Mahathir dulu yg bijaksana @tunmahathir
dato.idasuraya : @najmil
dato.idasuraya : @khalednordin
zuanbikinpanas : Hidup @tunmahathir @dato.idasuraya 👍🏼
broker_exness - syaashem - rinmaya - acclaimedcrew -
instagram
farhanmohdnoor19
#kipidap #ringgit #usd sampai 4 kita buat firework.. kahkahkah
ringgit - kipidap - usd -
nita.rose_ - fina_fyzzfarhan7 - baitiakma - wanaghani -
instagram
rtm_malaysia
#Repost @malaysia1news ・・・ RINGIT MALAYSIA JATUH CECAH RM3.80😞. Ringgit Malaysia jatuh mencecah paras 3.80 berbanding dolar AS, pagi ini – paras yang di pernah diikat untuk satu dolar Amerika pada September 1998. Waktu itu, Ringgit diikat ketika Asia Tenggara mengalami krisis kewangan, bagi memastikan tiada lagi kejatuhan nilai ringgit namun pada 2005 kaedah itu diberhentikan. Pada jam 9.01 pagi Isnin, nilai matawang merundum sehingga 0.8 peratus dan dinyatakan berada pada 3.8040/8080 berbanding 3.7760/7790 pada Jumaat. Ringgit didagangkan lebih rendah dengan matawang utama yang lain kecuali euro. #1News #malaysia1news #ringgit #dollar #jatuh #euro #RTMMobile
jatuh - rtmmobile - ringgit - dollar - 1news - malaysia1news - euro - repost -
rizal_bodyguard : Adakah keadaan ini akan pulih seperti biasa...@rtm_malaysia ?
maarpassion : dont worry you alls.. walau rm jatuh tapi keadaan ekonomi skrg tidak sama dgn 1997/98.. you alls nak tahu dan tengok bila ekonomi akan merudum.. tunggu 2019-2023..
aniehaziqhafiz - r_panimalar_pani - ahmad.asmadi - from.g.to.gent -
instagram
shaharinshah
Jatuh lagi RM by @malaysia1news "RINGIT MALAYSIA JATUH CECAH RM3.80😞. Ringgit Malaysia jatuh mencecah paras 3.80 berbanding dolar AS, pagi ini – paras yang di pernah diikat untuk satu dolar Amerika pada September 1998. Waktu itu, Ringgit diikat ketika Asia Tenggara mengalami krisis kewangan, bagi memastikan tiada lagi kejatuhan nilai ringgit namun pada 2005 kaedah itu diberhentikan. Pada jam 9.01 pagi Isnin, nilai matawang merundum sehingga 0.8 peratus dan dinyatakan berada pada 3.8040/8080 berbanding 3.7760/7790 pada Jumaat. Ringgit didagangkan lebih rendah dengan matawang utama yang lain kecuali euro. #1News #malaysia1news #ringgit #dollar #jatuh #euro" via @PhotoRepost_app
1news - malaysia1news - jatuh - ringgit - dollar - euro -
shyam2307 : Wow...dah jd pakar wang ringgit @shaharinshah
m.taufix : Aku igt duit raya utk aku tadi.
shaharinshah : Bkn pakar ..main barang dr luar kena amik tau dik ..lg2 ko suke balik kmpg hatnyai kne tau ni.. @shyam2307
shaharinshah : Hahaha...da besor xdpt duit raya @m.taufix
shyam2307 : Hahaha...aku dah lebih 6 bulan x g mane2 @shaharinshah ....sbb ty x amik taw...nk g baru amik taw..hahaha
kameikata - aziqhamdan - jackng_8883 - ayenradke -
instagram
malaysia1news
RINGIT MALAYSIA JATUH CECAH RM3.80😞. Ringgit Malaysia jatuh mencecah paras 3.80 berbanding dolar AS, pagi ini – paras yang di pernah diikat untuk satu dolar Amerika pada September 1998. Waktu itu, Ringgit diikat ketika Asia Tenggara mengalami krisis kewangan, bagi memastikan tiada lagi kejatuhan nilai ringgit namun pada 2005 kaedah itu diberhentikan. Pada jam 9.01 pagi Isnin, nilai matawang merundum sehingga 0.8 peratus dan dinyatakan berada pada 3.8040/8080 berbanding 3.7760/7790 pada Jumaat. Ringgit didagangkan lebih rendah dengan matawang utama yang lain kecuali euro. #1News #malaysia1news #ringgit #dollar #jatuh #euro
1news - malaysia1news - jatuh - ringgit - dollar - euro -
sherry_mary : @fazida2heart
adammhussin : @razlannn
fazida2heart : @sherry_mary aihhh kne stay sini lg ke😅😅😅
sherry_mary : @fazida2heart klau mcm i nk exit ni blh cancel x? esok nk kabo ke bos x jd blk hehe
tok_abas : Malaysia dah patut gina dinar
imranamirrudin - syahidahnatasya - _syasyashari_ - khairul_haiqal -
instagram
eld_abnasabri
Dah naik dah... nilai duit malaysia semaki susut. Risau dibuatnya. Semoga Allah selamatkan kita. #jombeliemas #ringgit #parah #jatuh Ps: siapa nak beli beli emas harga berpatutan pm no ini keyh. 0176951579. Tq.
ringgit - parah - jombeliemas - jatuh -
ameer_san : Untunglah main emas
farhan_halil - ameer_san - mrs.eka_moment_infinity - ahmdbssm -
instagram
gumlla
使いたくても使えない金ばかり持ってる。
マレーシアのお金 - vietnamese_money - 中国の小銭 - ringgit - malaysian_money - ベトナムのお金 - 日本円が無い - đồng - chinese_money - máo -
gumlla : #malaysian_money #ringgit #vietnamese_money #đồng #chinese_money #máo #マレーシアのお金 #ベトナムのお金 #中国の小銭 #日本円が無い
samukunaikai - tsucker1987 - delachipp - kohaidoll -
instagram
Iconosquare feedback