By accessing this website, you acknowledge and accept the use of cookies. Learn More
Important notice - Major update coming on June 1st. Please read carefully.
rynna145
#RatuRatuSelfies #WirawatiJabatanPenjara #KenanganAbadi #SatuHatiSatuJiwa #KamiSukaBergambar
raturatuselfies - satuhatisatujiwa - kamisukabergambar - kenanganabadi - wirawatijabatanpenjara -
dexter375 : Lawa2 kawanku atu eyh @rynna145
rynna145 : @dexter375 awu manith2 bah ah...hihi~
herol_erol - happiefitness - yanzo19 - noy.jef -
instagram
rynna145
After BC tamat....Sesi berselfie mesti ON with my baby @lynn_phh #KamiSukaBergambar #SalKamiCuteDanComel #OkBye
salkamicutedancomel - kamisukabergambar - okbye -
lynn_phh : Msti mummy ok bye
half_peace - amalskitchen - akid_bwn - beelonxs_aa -
instagram
rynna145
Sisters.... #FZSHERUNS2016 #5KmRunners #PinkItuMenawanHati #BodySebagangBasar #KamiSukaBergambar #OkBye
5kmrunners - pinkitumenawanhati - kamisukabergambar - bodysebagangbasar - fzsheruns2016 - okbye -
noy.jef - akaruisora0123 - hakita171 - amy_lovey -
instagram
suzana_ana01
Marhaban ya marhaban...pastu pe lg sesi bergambar la plak#kamisukabergambar#jgnkecamkamiye😘
kamisukabergambar - jgnkecamkamiye😘 -
_farahninie - eta.cool - suzana_ana01 -
instagram
rudyzcharkoayteow
Kami adik kakak #kamisukabergambar#ceritadikampung#beranganjdmodellekonon#foyoje#taksukajgntengok
foyoje - ceritadikampung - kamisukabergambar - beranganjdmodellekonon - taksukajgntengok -
ayesya_adam - juliamontero -
instagram
anithzenith
#ootd . Bersama kawan gado ahaks . . #kamipakaipremiumbeautiful #kamisukacantik #kamisukaselfie #kamisukabergambar #kamisamatapitakserupa
kamisukaselfie - kamisukabergambar - kamisukacantik - ootd - kamipakaipremiumbeautiful - kamisamatapitakserupa -
anithzenith -
instagram
cekgu_jinggo
#SepetangDiPutrajaya #KamiAdikBeradik #KamiSukaBergambar
kamiadikberadik - sepetangdiputrajaya - kamisukabergambar -
tokdukun.ig - _az_reen_ - tiniehargal - quesairi_yaacob -
instagram
cekgu_jinggo
#SepetangDiPutrajaya #KamiAdikBeradik #KamiSukaBergambar
kamiadikberadik - sepetangdiputrajaya - kamisukabergambar -
mega_check_ii - saufimohdzin - quesairi_yaacob - amyrul_rushdi -
instagram
matunibrahim
Dekat sini pun jadilah.. #kamisukabergambar #friends #hehehe #happy #withthem
friends - hehehe - kamisukabergambar - withthem - happy -
keknis_ - aimi_zulkifli - official_mrsxy - rena.bajurayamurah -
instagram
chrisnatanael
"There are 360 degrees, so why stick to one?" -zaha hadid- #heydaraliyevcenter#zahahadid#architecture#archdaily#sketch#doodle#copic#marker#kamisukabergambar#drawinggrid#minimalist#style#projectmalam#archilovers#culturalcenter
minimalist - sketch - zahahadid - kamisukabergambar - doodle - archdaily - copic - style - architecture - marker - drawinggrid - heydaraliyevcenter - culturalcenter - projectmalam - archilovers -
shahadse : 👌🏽
nadhrissafauzi : RIP 😢
deviestephannie - archphotoproject - fromveralouise - waynowayusa -
instagram
gurufotografi
Saya ada terdengar perkongsian dari rakan-rakan untuk mendapatkan gambar yang ada BOKEH, gunakan manual focus. Mereka beranggapan cara ini menyebabkan bokeh terhasil. RAMAI yang silap, BOKEH terhasil kesan daripada beberapa faktor seperti (1) kedudukan subject, (2) Potrait Mode, (3) Aperture Priority Mode dan (4) zoom lens. . . Cara yang paling mudah adalah dengan memastikan subject berada hampir dengan anda dan memilih frame gambar yang mempunyai background yang sangat jauh daripada subject. . . Baca selanjutnya disini http://bit.ly/carabokeh #dslrmalaysia #dslrfotograf #belajardslr #belajarbergambar #belajarfotografi #fotografimalaysia #hidupdslr #hidupdslrmalaysia #janapendapatandslr #janapendapatan #belajar #hidupbergambar #bergambaritukami #kamisukabergambar #jangankecamfotografer #fotografermalaysia #malaysiafotografer #fotograferpro #fotograferprofessional #fotograferprofesional #fotograferjalanan #jurugambarmalaysia #jurugambarpro #jurugambarprofesional #jurugambarbaru #belajarjurugambar #jurugambarjalanan #gurufotografi
belajarbergambar - hidupdslr - gurufotografi - fotograferpro - dslrmalaysia - belajardslr - belajar - jurugambarprofesional - fotograferprofesional - hidupbergambar - jurugambarbaru - dslrfotograf - kamisukabergambar - gurufotografiaq - fotografermalaysia - belajarjurugambar - fotograferprofessional - hidupdslrmalaysia - belajarfotografi - jangankecamfotografer - fotografimalaysia - bergambaritukami - jurugambarjalanan - fotograferjalanan - jurugambarpro - janapendapatan - jurugambarmalaysia - janapendapatandslr - malaysiafotografer -
gurufotografi : #gurufotografiaq
aniqo_ : Nice qot. @syafiqah_sobri
utami_fatiharizki - aviceanna - syahramaulidha - itzgafme -
instagram
gurufotografi
Pernah anda alami masalah shoot gambar couple tetapi background yang dalam keadaan focus? Pernah anda shoot portrait, dengan yakinnya anda shoot & tidak melihat preview gambar tersebut di kamera terlebih dahulu. Akhirnya semasa anda transfer ke PC anda, baru anda sedar yang background anda yang dalam keadaan sharp. . . Mungkin ada diantara anda yang mempunyai kamera dengan setting “facial detection”. Bagaimana pula jika anda shoot selain portrait? . . Sebenarnya ada teknik yang boleh membantu anda. Cara ini sangat berkesan kepada pengguna kamera digital mahupun pengguna DSLR film . . Nak tahu caranya? baca http://bit.ly/teknikfocusing #dslrmalaysia #dslrfotograf #belajardslr #fotografijalanan #fotografimalaysia #malaysiafotografi #fotograferpro #fotograferprofesional #malaysiafotografer #fotografermalaysia #panduandslr #belajarfotografi #panduanbergambar #kamisukabergambar #bergambaritukami #sukabergambaritukami #gambartakjadi #jadifotograferhandal #ambikfoto #tangkapgambar #hidupfotografer #hidupbergambar #hidupfotografermalaysia #kameratakjadi #takpandaibergambar #buatduitdengangambar #gurufotografi
fotografijalanan - hidupfotografermalaysia - fotograferprofesional - tangkapgambar - jadifotograferhandal - gurufotografi - fotograferpro - dslrmalaysia - belajardslr - panduanbergambar - hidupfotografer - ambikfoto - malaysiafotografi - hidupbergambar - kameratakjadi - dslrfotograf - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - sukabergambaritukami - belajarfotografi - fotografimalaysia - takpandaibergambar - bergambaritukami - malaysiafotografer - gurufotografiaq - buatduitdengangambar - gambartakjadi -
gurufotografi : #gurufotografiaq
apps_addict.id - closeaccount_3 - iieyyla - muhamad_zazlie -
instagram
gurufotografi
Sebenarnya untuk belajar DSLR dengan baik ada beberapa cara. Jadi hari ini saya ingin kongsikan cara yang anda boleh ikut sebagai permulaan. Cara mudah iaitu menggunakan Aperture & Shutter Priority Mode. . . Cara #1: Aperture Priority Mode ================================ Mode ini membolehkan jurugambar menetapkan nilai aperture yang ingin digunakan. Kamera anda akan secara automatic memilih shutter speed yang sesuai dengan keadaan anda. Bila masa yang sesuai untuk menggunakan Aperture Priority? – Mode ini digunakan khas jika jurugambar mahu menggunakan kelebihan kawalan Deep of Field* atau DOF. Dengan bahasa mudah, jika anda mahu gambar subject anda dalam keadaan sharp & latar belakangnya kabur, mode ini sesuai digunakan. Setiap kali anda menggunakan mode ini, anda perlu ingat pemilihan shutter speed berkemungkinan laju dan mungkin terlalu perlahan. Dalam keadaan shutter speed yang tinggi, tidak terlalu bermasalah, tetapi sekiranya shutter speed yang dipilih terlalu rendah sehingga 1/60 saat, kemungkinan gambar anda tidak sharp adalah sangat tinggi kerana tangan anda tidak akan cukup pegun. Jika ini berlaku, penggunaan tripod adalah digalakkan. . . Jadi apa pulak yang dimaksudkan dengan Shutter Priority Mode? . . Kalau nak tahu lebih banyak jom layari http://bit.ly/caramudahbelajardslr #dslrmalaysia #fotografi #fotografermalaysia #foto #fotografer #fotograf #belajarfoto #belajarfotografi #belajardslr #panduanfotografi #panduandslr #kamisukabergambar #bergambar #jurugambarpro #jurugambarmalaysia #jurugambar #jurugambarperkahwinan #jurugambarmelayu #hidupfoto #hidupfotografer #hidupbergambar #hidupjurugambarmelayu #hidupfoto #gurufotografi
foto - gurufotografi - dslrmalaysia - belajardslr - hidupfotografer - jurugambarmelayu - jurugambar - jurugambarperkahwinan - fotograf - hidupbergambar - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - belajarfoto - fotografi - belajarfotografi - hidupfoto - 1 - fotografer - jurugambarpro - gurufotografiaq - bergambar - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
gurufotografi : @aishiterumomoks kalau berminat boleh dapatkan study kes percuma dulu..klik link yg sy sediakan di ruangan profil sy
theportraitor : teruskan usaha :)
gurufotografi : @theportraitor terima kasih
gurufotografi : #gurufotografiaq
itzgafme - adibmursyidibukhari - merlinmoondenmark - irfanrusli96 -
instagram
gurufotografi
Saya harap anda sudahpun mudah bermain-main dengan Aperture & Shutter Priority Mode. Jika dilihat dari segi definasi, fotografi adalah didefinasikan sebagai melukis dengan cahaya. Dengan kata lain ciri-ciri cahaya itu juga amatlah penting. Selain daripada shutter speed dan aperture, warna kepada cahaya sekeliling banyak memberikan kesan kepada gambar yang anda hasilkan. . . Tujuan mengapa saya menjelaskan tentang White Balance ialah sebagai jurugambar, anda perlu sentiasa cuba menghasilkan gambar dengan warna yang setepat yang mungkin. . . Jom teruskan pelajaran disini http://bit.ly/kepentinganwhitebalance #dslrmalaysia #jurugambarperkahwinan #jurugambarpro #jurugambar #jurugambarmelayu #jurugambarmalaysia #dslrfoto #dslrfotografie #hidupfotografer #hidupjurugambarmelayu #kamisukabergambar #bergambar #hidupbergambar #minatbergambar #minatbergambarbilabosan #minatbergambaritukami #panduanfotografi #panduandslr #carabergambarbaru #gurufotografi
minatbergambarbilabosan - gurufotografi - carabergambarbaru - dslrmalaysia - hidupfotografer - jurugambarmelayu - jurugambar - dslrfoto - hidupbergambar - dslrfotografie - panduandslr - kamisukabergambar - minatbergambar - minatbergambaritukami - jurugambarperkahwinan - jurugambarpro - gurufotografiaq - bergambar - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
gurufotografi : #gurufotografiaq
aniqo_ : Nice @syafiqah_sobri
evalemeks - itzgafme - blackpoint_design - irfanrusli96 -
instagram
lizahlieza
#papavsayah #harithvskhalish #kamibiras #kamisepupu #kamisukabergambar Tapibila #liverpoolvsarsenal
kamisukabergambar - harithvskhalish - kamibiras - kamisepupu - liverpoolvsarsenal - papavsayah -
vanillabyfelisya - shark_akoi85 - asheartsfadz -
instagram
gurufotografi
Selamat malam.. Esok saya akan post pembelajaran seterusnya.. jika nak belajar dengan pantas boleh layari http://bit.ly/belajar-dslr-percuma #hidupfotografer #hidupfoto #belajarfotografi #belajarfoto #panduanfotografi #panduandslr #belajardslr #fotografer #fotografi #fotografermalaysia #malaysiafotografer #fotografijalananmalaysia #fotograf #fotograferprofesional #kamisukabergambar #hidupjurugambarmelayu #jurugambar #jurugambarprofesional #jurugambarmelayu #jurugambarmalaysia #jurugambarperempuan #jurugambarpro #gurufotografi
fotograferprofesional - gurufotografi - belajardslr - hidupfotografer - jurugambarprofesional - jurugambarmelayu - jurugambar - fotograf - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - fotografijalananmalaysia - belajarfoto - fotografi - belajarfotografi - hidupfoto - fotografer - jurugambarperempuan - malaysiafotografer - jurugambarpro - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
mas_xyreen : @fidozshah
itzgafme - fidozshah - wmnsd33 - serhiykhomyn -
instagram
riqiriqi
#kawan #kamisukabergambar #hauscafe #KotaKinabalu #Sabah #Borneo
sabah - kotakinabalu - kamisukabergambar - kawan - hauscafe - borneo -
riqiriqi : helo kawan @iamsyukriejohary
riqiriqi : @ennxaviera lain yg mo dibikin, lain kejadian tadi... haha!
syukrie.johary : @riqiriqi lawa baju kau ..
riqiriqi : @iamsyukriejohary thanks... FOS... kna bili msa ada sale.
izzhuznieidraqie - syukrie.johary - roy2lips - yeealexander -
instagram
d.neyy
#kamisukabergambar
kamisukabergambar -
farisahamani - tyqa.a - fiezza.s - akmalfaix -
instagram
lizahlieza
#tb #happybirthdaybabyiris #iristurn1yrsold #babygirlbabybambam #kamisukabergambar
tb - happybirthdaybabyiris - babygirlbabybambam - iristurn1yrsold - kamisukabergambar -
rinuadiputra - shark_akoi85 -
instagram
mysarah85
Dengan khayla yang comel!!!!! Kenapa la comel sangat dak kecik ni... Dah kenapa dengan kak sue kat belakang tu. Hahahaha.... #apenlydia #friendship #kawandarisekolah #kamisukabergambar #khayla
kawandarisekolah - friendship - kamisukabergambar - apenlydia - khayla -
lydiayaya : Pretty nye khayla ni
calibakersoh : Your post are epic!
lydiayaya - suhailasahidadnan - preetypreeloved - nisscherie -
instagram
hadyandhika_fazuka
Luncheon With Ma Sweetheart @syasya.sahira #sweetheart #MySweety #Sister #shabushabu #KamiSukaBergambar #KamiKuatMakan #DING
ding - sweetheart - mysweety - kamisukabergambar - kamikuatmakan - shabushabu - sister -
hadyandhika_fazuka : Hahaha potong kaki?? @myshuko haha
myshuko : haha sori spore term #potongkaki too sweet ,diabetes ... @hadyandhika @syasya.sahira take care of each other u both .. sasya masok AF la nex year k .. 1st bruneian to do so ~ ehem
hadyandhika_fazuka : Oh okay... itu maksud die @myshuko hahaa yea I Will.. thanks Abg @myshuko
babyhyunfee - fourseven97 - ekooooh - hadyandhika_fazuka -
instagram
syahmiaiman1835
#happy#SJM#KAMISUKABERGAMBAR
sjm - kamisukabergambar - happy -
blxckiey - pochunshk - fit.girl.world - selyynnn -
instagram
hadyandhika_fazuka
Last night with my sweet girlpreng @izzahzzainal Thank u so much dear.. see you soon #Friend #Girlfriend #Girl #BeautifulGirl #Gorgeous #Cute #sweet #Cantik #KamiSukaBergambar #KamiPemaluJua #TapiEsen hahaha
cute - kamisukabergambar - kamipemalujua - sweet - tapiesen - cantik - beautifulgirl - gorgeous - girlfriend - girl - friend -
izzahzzainal : Pemalu jua inda jua.. Hmm..hahaha see you soon ;)
hadyandhika_fazuka : Hahaha @izzahzzainal see you soon
favvdhh - ummikhryh - putrinorizah - hadyandhika_fazuka -
instagram
kartini83
Sementara menanti ustaz dtg utk mengetuai majlis tahlil.. Kami bergambar dulu....tumpang lalu...🙏 #staff #pwcshahalam #bergambar #kamisukabergambar #majlistahlil #staffengagement #programbulanan #tiniomar
kamisukabergambar - majlistahlil - programbulanan - bergambar - tiniomar - staffengagement - pwcshahalam - staff -
lilo_uzy - m3bell4 - dimasjoepoh - kartini83 -
instagram
zatezulkifli88
Spupu n anak spupu of mr.groom (: #weddingazzaain #belahlelakipulak #bluetheme #kamisukabergambar #kakiwefie
kamisukabergambar - bluetheme - weddingazzaain - belahlelakipulak - kakiwefie -
lisa_golden_rose : Brehi bgmbr snggh la... #ainazakahwin #AAlifejustbegin
zatezulkifli88 : Hehehe..sokmosokmo doh ain..bilo kupo gak gtu la jadinye
lisa_golden_rose : Nnt ada pic lg send watsapp... Gmbr alik umh ma xdok pun
rohaizah95 - nickdaezzaida - nanazulkifli - nabilahamudin -
instagram
hadyandhika_fazuka
“We hang out, we help one another, we tell one another our worst fears and biggest secrets, and then just like real sisters, we listen and don’t judge.” #Sister #MyGoodFriend #Friend #Love #Beautiful #Girl #Gorgeous #Ladies #sweetheart #sweet #like #Hugs #Girlfriend #Sisters #KamiSukaBergambar
beautiful - mygoodfriend - sister - love - like - sweet - hugs - sweetheart - sisters - gorgeous - girlfriend - kamisukabergambar - ladies - girl - friend -
s.a.h.a.z.d : @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS
graphicdesign111 : Very nice :)
hadyandhika_fazuka : Thanks @graphicdesign111
henry_todd_london - blvzj - hadyandhika_fazuka -
instagram
muhammadhazim05
Gila gua Ting tong gua Yg nk hentak lu skrng gua 😠💪💣🔪🔫 #kamisahabatselamanya #kamikakipukul #kamisukabergambar #kamigengster #sebenarnyakamibaik hahaha...merapu di kala bosan😱😜😛
kamikakipukul - sebenarnyakamibaik - kamigengster - kamisukabergambar - kamisahabatselamanya -
__mfk97 : Kat mana ni
muhammadhazim05 : @__mfk97 jeram toi..
__mfk97 : Ada pe bro kat sne
hasbiey_khir - syafiqasri.i - lyna_theprivate - syahirazai_ -
instagram
cikelit
SelamatPengantinBaru @fakhrullepakmana & Isteri 😍 #wefie #selfiekingkong #DARian #smkdarian #tb #throwback kami kacak dan kami comel ! #wedding #kamilah #kamisukabergambar #kamisukamakan #makan #makanberadab B B B B !
darian - kamisukabergambar - selfiekingkong - makanberadab - wefie - kamisukamakan - makan - kamilah - wedding - throwback - tb - smkdarian -
omwrzdn : tahniah bob..
cikelit : Haiippp.. Apa tahniah2?! @omwrzdn babap mau? 😱
fakhrullepakmana : tahniah bob
cikelit : Amboihhh! @fakhrullepakmana ! 😱😱
izuann_jamalle - muhammadosmanalakbar - moonawarr - afiepieqah -
instagram
hadyandhika_fazuka
Latepost.. #Twinny #Sister #Love #girls #BeautifulGirl #Beautiful #Gorgeous #Friend #KamiSukaBergambar
beautiful - sister - love - girls - beautifulgirl - gorgeous - kamisukabergambar - twinny - friend -
nanarina - ameennur_syah - hadyandhika_fazuka - pink.candy.land -
instagram
khatyalang
#meandfriends #malaysian #indonesian #kamisukabergambar #aidijuma #iloveaidijuma #iamblessed
indonesian - kamisukabergambar - aidijuma - meandfriends - malaysian - iloveaidijuma - iamblessed -
madsuhaili - amelialeeziyuen - khatyalang -
instagram
hadyandhika_fazuka
Japs #KamiSukaBergambar #Workmate #Gorgeous
workmate - kamisukabergambar - gorgeous -
ummikhryh - ghuiteng_ - ecahdanial - hadyandhika_fazuka -
instagram
noorcahaya_hidayah
Kalau g mana2,kalau x bergambar xboleh kan..hehehehe #kamisukabergambar
kamisukabergambar -
johnglebekwerkk - miramohd11 - iamizaqazmir -
instagram
nazieja
#kulihathijau #kamisukabergambar
kulihathijau - kamisukabergambar -
thealien.x - kamarulhisham77 -
instagram
Iconosquare feedback