dslraffilliate
Saya ada terdengar perkongsian dari rakan-rakan untuk mendapatkan gambar yang ada BOKEH, gunakan manual focus. Mereka beranggapan cara ini menyebabkan bokeh terhasil. RAMAI yang silap, BOKEH terhasil kesan daripada beberapa faktor seperti (1) kedudukan subject, (2) Potrait Mode, (3) Aperture Priority Mode dan (4) zoom lens. . . Cara yang paling mudah adalah dengan memastikan subject berada hampir dengan anda dan memilih frame gambar yang mempunyai background yang sangat jauh daripada subject. . . Baca selanjutnya disini http://bit.ly/carabokeh #dslrmalaysia #dslrfotograf #belajardslr #belajarbergambar #belajarfotografi #fotografimalaysia #hidupdslr #hidupdslrmalaysia #janapendapatandslr #janapendapatan #belajar #hidupbergambar #bergambaritukami #kamisukabergambar #jangankecamfotografer #fotografermalaysia #malaysiafotografer #fotograferpro #fotograferprofessional #fotograferprofesional #fotograferjalanan #jurugambarmalaysia #jurugambarpro #jurugambarprofesional #jurugambarbaru #belajarjurugambar #jurugambarjalanan
belajarbergambar - hidupdslr - fotograferpro - dslrmalaysia - belajardslr - belajar - jurugambarprofesional - fotograferprofesional - hidupbergambar - jurugambarbaru - dslrfotograf - kamisukabergambar - fotografermalaysia - belajarjurugambar - fotograferprofessional - hidupdslrmalaysia - belajarfotografi - jangankecamfotografer - fotografimalaysia - bergambaritukami - jurugambarjalanan - fotograferjalanan - jurugambarpro - janapendapatan - jurugambarmalaysia - janapendapatandslr - malaysiafotografer -
aviceanna - syahramaulidha - aditiafarah05 - utami_fatiharizki -
instagram
dslraffilliate
Pernah anda alami masalah shoot gambar couple tetapi background yang dalam keadaan focus? Pernah anda shoot portrait, dengan yakinnya anda shoot & tidak melihat preview gambar tersebut di kamera terlebih dahulu. Akhirnya semasa anda transfer ke PC anda, baru anda sedar yang background anda yang dalam keadaan sharp. . . Mungkin ada diantara anda yang mempunyai kamera dengan setting “facial detection”. Bagaimana pula jika anda shoot selain portrait? . . Sebenarnya ada teknik yang boleh membantu anda. Cara ini sangat berkesan kepada pengguna kamera digital mahupun pengguna DSLR film . . Nak tahu caranya? baca http://bit.ly/teknikfocusing #dslrmalaysia #dslrfotograf #belajardslr #fotografijalanan #fotografimalaysia #malaysiafotografi #fotograferpro #fotograferprofesional #malaysiafotografer #fotografermalaysia #panduandslr #belajarfotografi #panduanbergambar #kamisukabergambar #bergambaritukami #sukabergambaritukami #gambartakjadi #jadifotograferhandal #ambikfoto #tangkapgambar #hidupfotografer #hidupbergambar #hidupfotografermalaysia #kameratakjadi #takpandaibergambar #buatduitdengangambar
fotografijalanan - hidupfotografermalaysia - fotograferprofesional - tangkapgambar - jadifotograferhandal - fotograferpro - dslrmalaysia - belajardslr - panduanbergambar - hidupfotografer - ambikfoto - malaysiafotografi - hidupbergambar - kameratakjadi - dslrfotograf - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - sukabergambaritukami - belajarfotografi - fotografimalaysia - takpandaibergambar - bergambaritukami - malaysiafotografer - buatduitdengangambar - gambartakjadi -
iieyyla - muhamad_zazlie - amln.m - lovely.store_id -
instagram
lizahlieza
#papavsayah #harithvskhalish #kamibiras #kamisepupu #kamisukabergambar Tapibila #liverpoolvsarsenal
kamisukabergambar - harithvskhalish - kamibiras - kamisepupu - liverpoolvsarsenal - papavsayah -
shark_akoi85 - vanillabyfelisya - asheartsfadz -
instagram
dslraffilliate
Saya harap anda sudahpun mudah bermain-main dengan Aperture & Shutter Priority Mode. Jika dilihat dari segi definasi, fotografi adalah didefinasikan sebagai melukis dengan cahaya. Dengan kata lain ciri-ciri cahaya itu juga amatlah penting. Selain daripada shutter speed dan aperture, warna kepada cahaya sekeliling banyak memberikan kesan kepada gambar yang anda hasilkan. . . Tujuan mengapa saya menjelaskan tentang White Balance ialah sebagai jurugambar, anda perlu sentiasa cuba menghasilkan gambar dengan warna yang setepat yang mungkin. . . Jom teruskan pelajaran disini http://bit.ly/kepentinganwhitebalance #dslrmalaysia #jurugambarperkahwinan #jurugambarpro #jurugambar #jurugambarmelayu #jurugambarmalaysia #dslrfoto #dslrfotografie #hidupfotografer #hidupjurugambarmelayu #kamisukabergambar #bergambar #hidupbergambar #minatbergambar #minatbergambarbilabosan #minatbergambaritukami #panduanfotografi #panduandslr #carabergambarbaru
minatbergambarbilabosan - carabergambarbaru - dslrmalaysia - hidupfotografer - jurugambarmelayu - jurugambar - dslrfoto - hidupbergambar - dslrfotografie - panduandslr - kamisukabergambar - minatbergambar - minatbergambaritukami - jurugambarperkahwinan - jurugambarpro - bergambar - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
irfanrusli96 - heyitisaida - blackpoint_design -
instagram
dslraffilliate
Sebenarnya untuk belajar DSLR dengan baik ada beberapa cara. Jadi hari ini saya ingin kongsikan cara yang anda boleh ikut sebagai permulaan. Cara mudah iaitu menggunakan Aperture & Shutter Priority Mode. . . Cara #1: Aperture Priority Mode ================================ Mode ini membolehkan jurugambar menetapkan nilai aperture yang ingin digunakan. Kamera anda akan secara automatic memilih shutter speed yang sesuai dengan keadaan anda. Bila masa yang sesuai untuk menggunakan Aperture Priority? – Mode ini digunakan khas jika jurugambar mahu menggunakan kelebihan kawalan Deep of Field* atau DOF. Dengan bahasa mudah, jika anda mahu gambar subject anda dalam keadaan sharp & latar belakangnya kabur, mode ini sesuai digunakan. Setiap kali anda menggunakan mode ini, anda perlu ingat pemilihan shutter speed berkemungkinan laju dan mungkin terlalu perlahan. Dalam keadaan shutter speed yang tinggi, tidak terlalu bermasalah, tetapi sekiranya shutter speed yang dipilih terlalu rendah sehingga 1/60 saat, kemungkinan gambar anda tidak sharp adalah sangat tinggi kerana tangan anda tidak akan cukup pegun. Jika ini berlaku, penggunaan tripod adalah digalakkan. . . Jadi apa pulak yang dimaksudkan dengan Shutter Priority Mode? . . Kalau nak tahu lebih banyak jom layari http://bit.ly/caramudahbelajardslr #dslrmalaysia #fotografi #fotografermalaysia #foto #fotografer #fotograf #belajarfoto #belajarfotografi #belajardslr #panduanfotografi #panduandslr #kamisukabergambar #bergambar #jurugambarpro #jurugambarmalaysia #jurugambar #jurugambarperkahwinan #jurugambarmelayu #hidupfoto #hidupfotografer #hidupbergambar #hidupjurugambarmelayu #hidupfoto #hidup
foto - dslrmalaysia - belajardslr - hidupfotografer - jurugambarmelayu - jurugambar - jurugambarperkahwinan - fotograf - hidupbergambar - panduandslr - kamisukabergambar - hidup - fotografermalaysia - belajarfoto - fotografi - belajarfotografi - hidupfoto - 1 - fotografer - jurugambarpro - bergambar - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
aishiterumomoks : Sy berminat ingin belajar jdi jurufoto..
dslraffilliate : @aishiterumomoks kalau berminat boleh dapatkan study kes percuma dulu..klik link yg sy sediakan di ruangan profil sy
theportraitor : teruskan usaha :)
dslraffilliate : @theportraitor terima kasih
theportraitor - aqilahwazi - nuzarazak_ - adibmursyidibukhari -
instagram
dslraffilliate
Selamat malam.. Esok saya akan post pembelajaran seterusnya.. jika nak belajar dengan pantas boleh layari http://bit.ly/belajar-dslr-percuma #hidupfotografer #hidupfoto #belajarfotografi #belajarfoto #panduanfotografi #panduandslr #belajardslr #fotografer #fotografi #fotografermalaysia #malaysiafotografer #fotografijalananmalaysia #fotograf #fotograferprofesional #kamisukabergambar #hidupjurugambarmelayu #jurugambar #jurugambarprofesional #jurugambarmelayu #jurugambarmalaysia #jurugambarperempuan #jurugambarpro
fotograferprofesional - belajardslr - hidupfotografer - jurugambarprofesional - jurugambarmelayu - jurugambar - fotograf - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - fotografijalananmalaysia - belajarfoto - fotografi - belajarfotografi - hidupfoto - fotografer - jurugambarperempuan - malaysiafotografer - jurugambarpro - jurugambarmalaysia - hidupjurugambarmelayu - panduanfotografi -
mas_xyreen : @fidozshah
theportraitor - izyanirahmat_ - fidozshah - aqilahwazi -
instagram
dslraffilliate
perkenalkan lagi bonus yg bakal diselitkan sekali dengan panduan belajar DSLR profesional 👉Dengan kawalan yang berkesan dan menyeluruh ini, anda akan lebih yakin untuk meneruskan penguasaan dengan penerapan KREATIVITI DALAM KOMPOSISI shoot anda. 👉Dalam komposisi ia merangkumi RULE-RULE TERTENTU dan DILENGKAPI DENGAN ELEMEN-ELEMEN yang banyak memberi impak kepada kreativiti. 👉Saya berkongsi SEMUA TEKNIK LATIHAN DAN FLOW SHOOT yang dapat membantu anda cepat MENINGKATKAN TAHAP KREATIVITI ANDA. 👉Jumlah halaman eBook ini ialah 39 muka surat & dalam Bahasa Malaysia *Tak perlu kamera mahal, henfon murah pun boleh #dslrmudah #dslrmalaysia #dslrfotografi #fotografi #fotografermalaysia #foto #fotografer #malaysiafotografer #belajarfoto #belajarfotografi #panduanfotografi #panduandslr #jurugambar #jurugambarprofesional #jurugambarmelayu #jurugambarmalaysia #bergambar #kamiminatbergambar #kamiminat #hobibergambar #hobikamibergambar #kamisukabergambar
foto - kamiminatbergambar - dslrmalaysia - dslrfotografi - hobikamibergambar - jurugambarprofesional - jurugambarmelayu - jurugambar - fotografi - panduandslr - kamisukabergambar - fotografermalaysia - belajarfoto - belajarfotografi - kamiminat - hobibergambar - fotografer - malaysiafotografer - bergambar - jurugambarmalaysia - panduanfotografi - dslrmudah -
pen_perfume_murah - csumbayak - izyanirahmat_ - nora_tuah -
instagram
riqiriqi
#kawan #kamisukabergambar #hauscafe #KotaKinabalu #Sabah #Borneo
sabah - kotakinabalu - kamisukabergambar - kawan - hauscafe - borneo -
iamsyukriejohary : Hi kawan ricardo .. Hahahahahaha
ennxaviera : Bukan cover mag ka ni sepatutnya?😂😂😂 @riqiriqi
riqiriqi : helo kawan @iamsyukriejohary
riqiriqi : @ennxaviera lain yg mo dibikin, lain kejadian tadi... haha!
iamsyukriejohary : @riqiriqi lawa baju kau ..
riqiriqi : @iamsyukriejohary thanks... FOS... kna bili msa ada sale.
con_fused1511 - wydddddddddd - dumbbellcrawlkun - jeremygeekz -
instagram
shaf97_
📷😁😍😘 #sesiphotography #budakkelas #excited #kamisukabergambar #sweetmemory
budakkelas - sesiphotography - kamisukabergambar - excited - sweetmemory -
amirbrownn : 👍
amirunakifamd - nur_fazeelah - shikinrahman_98 - ainasyiqueen17 -
instagram
tshirtdakwahtrendy
Assalamualaikum, inshaAllah design baru brand deentrend akan kluar. Jom sama2 kita dapatkan design terkini. #kamisukabergambar #kamisukatutupaurat #newdesign #bajubaru #unikl #utm #iium #kuisas #kuis #kist #unimap #unisza #unimas #ktd #kias
bajubaru - iium - kamisukabergambar - unikl - kuis - unisza - unimas - unimap - utm - kist - ktd - newdesign - kuisas - kamisukatutupaurat - kias -
tshirtdakwahtrendy - zahidahrahman34 - zara_austriandra - mi_rul_sy -
instagram
lizahlieza
#tb #happybirthdaybabyiris #iristurn1yrsold #babygirlbabybambam #kamisukabergambar
tb - happybirthdaybabyiris - babygirlbabybambam - iristurn1yrsold - kamisukabergambar -
shark_akoi85 - rinuadiputra -
instagram
hadyandhika_fazuka
Luncheon With Ma Sweetheart @syasya.sahira #sweetheart #MySweety #Sister #shabushabu #KamiSukaBergambar #KamiKuatMakan #DING
ding - sweetheart - mysweety - kamisukabergambar - kamikuatmakan - shabushabu - sister -
myshuko : sweetness u 2 #potongkaki !!
syasya.sahira : abang shuko 😋😋😚😚😚 @myshuko
hadyandhika_fazuka : Hahaha potong kaki?? @myshuko haha
myshuko : haha sori spore term #potongkaki too sweet ,diabetes ... @hadyandhika @syasya.sahira take care of each other u both .. sasya masok AF la nex year k .. 1st bruneian to do so ~ ehem
hadyandhika_fazuka : Oh okay... itu maksud die @myshuko hahaa yea I Will.. thanks Abg @myshuko
amingengki - fourseven97 - muiz_adi - azhar.aziss -
instagram
syahmiaiman1835
#happy#SJM#KAMISUKABERGAMBAR
sjm - kamisukabergambar - happy -
_zh.h - azsyedee117 - nvrmnd.co - adleenzafirah -
instagram
hadyandhika_fazuka
Last night with my sweet girlpreng @izzahzzainal Thank u so much dear.. see you soon #Friend #Girlfriend #Girl #BeautifulGirl #Gorgeous #Cute #sweet #Cantik #KamiSukaBergambar #KamiPemaluJua #TapiEsen hahaha
cute - kamisukabergambar - kamipemalujua - sweet - tapiesen - cantik - beautifulgirl - gorgeous - girlfriend - girl - friend -
izzahzzainal : Pemalu jua inda jua.. Hmm..hahaha see you soon ;)
hadyandhika_fazuka : Hahaha @izzahzzainal see you soon
syasya.sahira - wafiy_anuar - _assura - szyn9 -
instagram
kartini83
Sementara menanti ustaz dtg utk mengetuai majlis tahlil.. Kami bergambar dulu....tumpang lalu...🙏 #staff #pwcshahalam #bergambar #kamisukabergambar #majlistahlil #staffengagement #programbulanan #tiniomar
kamisukabergambar - majlistahlil - programbulanan - bergambar - tiniomar - staffengagement - pwcshahalam - staff -
scrumptious_a - dimasjoepoh - hafizfarhad - jeffryeswedz -
instagram
zatezulkifli88
Spupu n anak spupu of mr.groom (: #weddingazzaain #belahlelakipulak #bluetheme #kamisukabergambar #kakiwefie
kamisukabergambar - bluetheme - weddingazzaain - belahlelakipulak - kakiwefie -
lisa_golden_rose : Brehi bgmbr snggh la... #ainazakahwin #AAlifejustbegin
zatezulkifli88 : Hehehe..sokmosokmo doh ain..bilo kupo gak gtu la jadinye
lisa_golden_rose : Nnt ada pic lg send watsapp... Gmbr alik umh ma xdok pun
lisa_golden_rose - afedarouslelee - cikda_aida - nabilahamudin -
instagram
muhammadhazim05
Gila gua Ting tong gua Yg nk hentak lu skrng gua 😠💪💣🔪🔫 #kamisahabatselamanya #kamikakipukul #kamisukabergambar #kamigengster #sebenarnyakamibaik hahaha...merapu di kala bosan😱😜😛
kamikakipukul - sebenarnyakamibaik - kamigengster - kamisukabergambar - kamisahabatselamanya -
__mfk97 : Kat mana ni
muhammadhazim05 : @__mfk97 jeram toi..
__mfk97 : Ada pe bro kat sne
pijisamsiman - aieynaa_ - nasrullah_selamat - remember_season -
instagram
hadyandhika_fazuka
“We hang out, we help one another, we tell one another our worst fears and biggest secrets, and then just like real sisters, we listen and don’t judge.” #Sister #MyGoodFriend #Friend #Love #Beautiful #Girl #Gorgeous #Ladies #sweetheart #sweet #like #Hugs #Girlfriend #Sisters #KamiSukaBergambar
beautiful - mygoodfriend - sister - love - like - sweet - hugs - sweetheart - sisters - gorgeous - girlfriend - kamisukabergambar - ladies - girl - friend -
sahar.a.z.d : @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS @CLICK_HERE_GET_342_FOLLOWERS
graphicdesign111 : Very nice :)
hadyandhika_fazuka : Thanks @graphicdesign111
graphicdesign111 - syasya.sahira - syahirahdah_15 - joselynopesnard -
instagram
hadyandhika_fazuka
Latepost.. #Twinny #Sister #Love #girls #BeautifulGirl #Beautiful #Gorgeous #Friend #KamiSukaBergambar
beautiful - sister - love - girls - beautifulgirl - gorgeous - kamisukabergambar - twinny - friend -
syahirahdah_15 - yuzwati_ - mardhiyahara - pink.candy.land -
instagram
cikelit
SelamatPengantinBaru @fakhrullepakmana & Isteri 😍 #wefie #selfiekingkong #DARian #smkdarian #tb #throwback kami kacak dan kami comel ! #wedding #kamilah #kamisukabergambar #kamisukamakan #makan #makanberadab B B B B !
darian - kamisukabergambar - selfiekingkong - makanberadab - wefie - kamisukamakan - makan - kamilah - wedding - throwback - tb - smkdarian -
omwrzdn : tahniah bob..
cikelit : Haiippp.. Apa tahniah2?! @omwrzdn babap mau? 😱
fakhrullepakmana : tahniah bob
cikelit : Amboihhh! @fakhrullepakmana ! 😱😱
mohd.firdausham - dyathedarla - hakim_aries - jasmie_ahmad -
instagram
khatyalang
#meandfriends #malaysian #indonesian #kamisukabergambar #aidijuma #iloveaidijuma #iamblessed
indonesian - kamisukabergambar - aidijuma - meandfriends - malaysian - iloveaidijuma - iamblessed -
khatyalang - madsuhaili - amelialeeziyuen - norain_23 -
instagram
hadyandhika_fazuka
Japs #KamiSukaBergambar #Workmate #Gorgeous
workmate - kamisukabergambar - gorgeous -
syahirahdah_15 - nawinawi_ - musfirahs_ - sufian.amri -
instagram
noorcahaya_hidayah
Kalau g mana2,kalau x bergambar xboleh kan..hehehehe #kamisukabergambar
kamisukabergambar -
izaqazmir - johnglebekwerkk - magandaglowhq -
instagram
nazieja
#kulihathijau #kamisukabergambar
kulihathijau - kamisukabergambar -
quputehofficial - kamarulhisham77 -
instagram
arina_zalikha
Mama erine nk belanje selfie ngan @emilyqistina Tp kali nie Q yg pegang hp,almaklum Q dh pandai selfie..nye xbg mama erine yg pegang hp, siap ckp "biar Q yg ambik gmbr ek" ngok la bukan main lg dia posing..de tmbahan bby br junior emirul.. #selfietime #kamibersaudara #kamikembar #cucukesayanganwan #duduknganwan #kamisukabergambar #arinazalikhadolmat
kamibersaudara - kamisukabergambar - cucukesayanganwan - arinazalikhadolmat - duduknganwan - kamikembar - selfietime -
kebalrasalin - combination_band - yamuna_sharmini -
instagram
sofeanasz
#KamiSukaBergambar# #LawatanPraSekolahPpkiSkTUDM2015#
lawatanprasekolahppkisktudm2015 - kamisukabergambar -
reremmunir - athifahkadir -
instagram
sara92_7102
Lagi2 hari raya.. selamat hari raya.. #26syawal #syawal2015 #kamisukamakan #kamisukabergambar
syawal2015 - 26syawal - kamisukamakan - kamisukabergambar -
sara92_7102 - cikira - huda_ruzi - dvraftri -
instagram
khatyalang
#selfie #selfiewithfriends #sisters #malaysian #indonesian #penangite #kedahan #kelantanese #medanese #happytogether #indahnyakebersamaan #kamisukabergambar #kamikami #mukaadasenyum #aidijuma #rose #girlsdayout
kamikami - happytogether - indonesian - penangite - mukaadasenyum - selfie - kelantanese - kedahan - selfiewithfriends - sisters - medanese - kamisukabergambar - rose - malaysian - aidijuma - indahnyakebersamaan - girlsdayout -
madsuhaili - elly43_azaria - love.erick -
instagram
khatyalang
#throwback #selfie #selfiewithfriends #kawankawan #bff #sisters #happyhappyhappy #hijabers #penang #kedah #terengganu #greatfriends #greatplacetowork #aidijuma #orchid #mukaadasenyum #kamisukabergambar #hahaha #blackandwhite #hitamputih #iamblessed
mukaadasenyum - kedah - penang - selfie - happyhappyhappy - iamblessed - greatplacetowork - sisters - selfiewithfriends - throwback - terengganu - orchid - hijabers - kamisukabergambar - bff - kawankawan - greatfriends - aidijuma - hahaha - hitamputih - blackandwhite -
lemari_sarah - suprianto_marisa - shazarinarazali - hani8172muhamad -
instagram
eima_troopers
Today Teman My sister @sofea.kadis jalan-jalan..!! . Sikecil #Marshanda sibuk Nak ikut.. hehehe #niece . #siblings #windowShopping #MySister #MyNiece #KamiBuatApaYangKamiSuka #KamiSukaBergambar
kamibuatapayangkamisuka - kamisukabergambar - myniece - mysister - marshanda - niece - windowshopping - siblings -
syukorshamm - ell.ahmad.7 - qasehliyana2484 -
instagram
eima_troopers
Day3 raya... #CiterSemalam beraya di kota damansara.. rumah makcik . Welfie With mysister & my cuzen @soniahshahrul @mumy_pinky . #day3Raya #MoodRaya #KotaDamanasara #mycuzens #KamiSukaBergambar
moodraya - citersemalam - mycuzens - kamisukabergambar - day3raya - kotadamanasara -
mumy_pinky : Wlaupun muka KU thalang deq tngan @eima_troopers ttap chnteq pic ni kan..kan..kan..tq
eima_troopers : @mumy_pinky hahahahaha
belangtempur : Perghhhh..DP ada pic aku la...hahaha
eima_troopers - norazuera - fizachinta07_tgfd - mohdsadani -
instagram
Iconosquare feedback